Cumperi o mașină second hand? Samsarii de mașini, obligați să ducă personal mașinile la RAR

Da, aveam nevoie de această schimbare! Samsarii acum trebuie să-și ducă singuri mașina la RAR pentru a solicită eliberarea cărții de identitate a vehiculului.

O schimbare mult așteptată și benefică pentru toți cumpărătorii de mașini din România.

Ce s-a schimbat defapt ?

Păi să zicem că Gigel cumpără o mașina din Germania și vrea să o vândă în România pentru a face un profit frumușel. Ei bine, Gigel acum este acum obligat să se ducă personal la reprezentanta RAR pentru a putea elibera CIV-ul mașinii. Dacă o vinde fără acest CIV, noul proprietar nu își poate înmatricula mașina.

ATENȚIE: Dacă mașina este vândută fără CIV, noul proprietar nu își poate înmatricula mașina. Aveți mai jos toate detaliile comunicatului.

Începând cu dată de 25.07.2022, Registrul Auto Român aplică prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.120/2021, în baza căreia a fost elaborat Protocolul încheiat cu ANAF, pentru autovehiculele utilizate care provin din state membre UE și pentru care se solicită eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului (CIV) în vederea înmatriculării în România. Astfel, RAR eliberează CIV doar achizitorului intracomunitar, adică persoanei fizice sau juridice care a dobândit autovehiculul dintr-o țară membră UE și care este menționată în documentele de achiziție.

Pe lângă certificatul de înmatriculare, achizitorul intracomunitar (sau împuternicitul legal al acestuia) va trebui să prezinte și documentele de achiziție intracomunitară (de exemplu: factură sau contract de vânzare-cumpărare).

Potrivit OG nr.78/2000, cu modificările aduse de OUG nr.120/2021, „Eliberarea cărţii de identitate a vehiculelor rutiere poate fi suspendată pe o perioadă de maximum 5 zile la solicitarea motivată a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Procedura de eliberare a cărţii de identitate a vehiculului va fi reluată din oficiu după expirarea acestui termen.”

Registrul Auto Român vine cu această modificare pentru a împiedică samsarii de mașini să mai facă acel profit frumușel fără să plătească nimic la stat. Cu siguranță problema nu este la cei care aduc 2-3 mașini pe an, problema adevărată o reprezintă cei care aduc zeci de mașini și nu plătesc nimic.

Samsarii găsesc mereu portițe pentru a putea să-ți vândă mașina ! ! !

Știu că în trecut erau foarte mulți care veneau cu un contract în alb, practic te trecea pe ține că fiind cumpărător direct din străinătate. Pe ei cum îi oprim ? Putem înțeleg că încă au o portiță pe care o pot exploata, iar noi cumpărătorii nu avem nici o vină, însă putem face un singur lucru pentru a stopa acești samsari.

NU CUMPĂRĂM NICIODATĂ O MAȘINĂ ADUSĂ DE AFARĂ FĂRĂ CIV.  

Sursa foto: newmoney.ro


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs