Vânzare auto cu 2 - 3 proprietari? Este posibil să facem contractul de vânzare cumpărare auto?

DA! PUTEȚI FACE CONTRACTUL PE SITE-UL NOSTRU!

Bine v-am găsit dragi cititori. Astăzi dezbatem un subiect interesant pentru cei care doresc să-și vândă mașina, însă nu pentru cei care au un singur proprietar pe carte, ci pentru cei care în urmă moștenirii (finalizate), rămân mai mulți proprietari.

În cele mai multe cazuri, rămân 3 proprietari și doi cedează pentru o suma de bani sau pur și simplu din bună voință, astfel că unuia îi va rămâne mașina în totalitate.

Ce trebuie să fac cele 3 persoane care au un procent din bunul respectiv (X,Y,Z)?

Să presupunem că X și Y vrea să îi cedeze mașina lui Z.

1.      În prima faza trebuie să avem un contract de vânzare cumpărare, astfel avem nevoie de un contract special în care să includem cei doi proprietari în câmpul „VÂNZĂTOR”.

2.      X și Y trebuie să facă pe site-ul nostru un contract separat în care ne arată că vinde mașina către persoană Z, astfel trebuie să plătească 27,99 x 2.

3.      Ulterior, când un coleg este la birou, acesta va pune cei doi vânzători pe un singur contract. Procesul poate să dureze până la 24h, însă de obicei se rezolva în aceeași zi. Contractul se va trimite pe whatsapp sau email.

După ce ați făcut cele două contracte pe site, va rugăm să ne sunați sau să ne scrieți pe whatsapp pentru a ne înștiința despre contractul cu cei doi vânzători.

Ce facem după ce am vândut/cedat mașina?

1.      După ce ați generat contractul de vânzare cumpărare auto, acesta trebuie printat în 5 exemplare și semnat de cele 3 persoane în rubricile destinate lor.

2.      După ce contractul a fost semnalizat, acesta trebuie dus la Taxe și Impozite pentru a obține ștampila pe toate cele 5 contracte. Un contract rămâne la taxe și impozite, două contracte rămân la cei care au cedat/vândut mașina și două contracte la cumpărător/beneficiar.

3.      Cumpărătorul trebuie să facă dosarul pentru înmatricularea mașinii pe numele lui. Fiind un proces mai dificil, recomandăm să se ducă la un birou de acte auto pentru finalizarea procesului de modificare a titularului.

Simplu, nu ?  

Procedura este destul de simplă, însă trebuie să aveți răbdare până primiți de la noi contractul de vânzare cumpărare în formă finală, cu cei doi sau trei vânzători și un cumpărător.

 


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs