Toyota va produce vehicule electrice sub sub-marca BZ

Un nou zvon anunță că Toyota își va produce vehiculele electrice sub abrevierea BZ. S-a solicitat deja înregistrarea mărcii comerciale și a logo-ului noului brand. BZ înseamnă Beyond Zero, care sugerează zero emisii. Compania nu a anunțat încă oficial submarca.

Primul dintre vehiculele electrice Toyota va fi un crossover cu dimensiunile RAV4. Se așteaptă ca viitoarea noutate să aibă un ampatament mai lung și o consolă mai mică, ceea ce va crește spațiul din cabină în raport cu omologul său pe benzină. Mașina electrică este planificată să fie produsă în Japonia, dar probabil va fi vândută în întreaga lume.

Vehiculele electrice Toyota BZ se vor baza pe noua platformă e-TNGA, dezvoltată împreună cu Subaru pentru vehiculele electrice cu tracțiune față, spate sau integrală. Suport declarat pentru o gamă largă de motoare și baterii electrice. E-TNGA are o distanță fixă ​​de la puntea față la ecranul motorului, precum și lățimea elementelor de fixare pentru bateria, motoarele electrice față și spate.

Toyota a solicitat anul trecut mărci comerciale de la BZ1 la BZ5 (fără sigle, doar nume). Aceasta înseamnă că, în prima fază, compania pregătește cinci vehicule electrice. Toate acestea, sau cel puțin unele dintre ele, sunt prezentate în schița comunicatului de presă din iunie 2019. Acesta prezintă mai multe crossover-uri de diferite dimensiuni și câteva autoutilitare compacte.

În ceea ce privește primul născut din seria BZ, aspectul său nu a fost încă dezvăluit pe deplin. Există imagini brevetate ale crossoverului electric, dar cel mai probabil sunt un concept, nu un model de producție. Ediția britanică AutoExpress a prezentat cum ar putea arăta eșantionul final și a publicat câteva schițe pe computer.

Cu toate acestea, nu va dura mult să ghicim: crossoverul electric Toyota va fi prezentat în luna aprilie la Salonul Auto de la Shanghai.


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs