Cele mai scumpe masini auto din Romania

Orice pasionat de automobile isi doreste ca cel putin o data pe parcursul vietii sale sa aiba posibilitatea de a testa una dintre cele mai luxurioase masini existente pe planeta. Numarul celor care ajung sa transforme acest vis in realitate nu este deloc mare, astfel ca persoanele care se pot lauda cu masini de top detin si bugete pe masura.

De altfel, putini sunt si cei care ajuns sa-si poata permite o astfel de investitie, mai ales tinand cont de faptul ca o astfel de masina scumpa are si pretentiile sale, iar consumul de combustibil si/sau mentenanta acesteia sunt pe masura asteptarilor.

Desigur, si performantele acestor masini intreg toate asteptarile, fiind adevarate “bestii” la capitolul confort si design, astfel incat prezenta lor nu poate fi trecuta cu usurinta cu vederea de catre cei care surprind o astfel de masina.

Curios care sunt cele mai scumpe masini prezente in Romania la final de 2020 si respectiv, la inceput de 2021? Iti vom prezenta toate aceste aspecte in cele ce urmeaza.

 

Cele mai scumpe masini auto din Romania

 

Lamborghini

Masinile de la Lamborghini nu fac furori doar in filme. Ele sunt iubite pe orice continente multumita cailor putere, inclusiv si in Romania. Modelele de baza ale brandului de origine italiana au un pret de pornire de la suma aproximativa de 200.000 euro in stare nou, in timp ce masinile second hand pot atinge aproximativ jumatate din valoarea unei masini noi noute.

Desi brandul face senzatie prin cel putin 30 de astfel de masini cu aproximatie, prezente in Romania in aceasta perioada, acesta a anuntat si o lansare de proportii preconizata la inceputul anului 2022, de care se vor indragosti toti pasionatii.

Astfel, Lamborghini urmeaza a introduce pe piata un update pe modelul Urus care va fi un model hibrid, cu o putere de 614 kW.

 

Ferrari

Numarul celor care detin un Ferrari in Romania la momentul actual este cu mult mai redus. Ferrari se regaseste intr-un procent de maxim 70% din numarul existent de masini Lamborghini, in jurul a 15-17 masini la nivel national. Nici nu e de mirare!

Costul pentru un Ferrari depaseste costurile unui Lamborghini cu aproximativ 100.000$ pentru modelele basic, in timp ce modelele echipate full ating chiar si dublul acestei sume. Brand-ul nu este intocmai accesibil nici cand vorbim de variantele mai vechi sau de automobilele second hand.

 

Jaguar

In format berlina sau SUV, Jaguar ii incanta pe cei mai bogati oameni ai Romaniei cu un design de top, performante sport si variante dupa bunul plac (clasice sau hibride).

Deopotriva, preturile unui Jaguar sunt ceva mai accesibile in prezent spre deosebire de celelalte modele, chiar daca amintim si de variante de baza sau de modele mai scumpe. Costurile privind achizitia unui Jaguar la ora actuala pot atinge pe site-ul dealer-ului oficial sume aproximative cuprinse intre 35.000-90.000.

De aceasta data, numarul persoanelor care detin cel putin un exemplar Jaguar este crescut semnificativ, acesta stabilindu-se in jurul a 200 persoane.

 

Lexus

Fanii Toyota care au un buget nelimitat si care impun o serie de pretentii s-au orientat si catre Lexus, un model indraznet care surprinde in ultima perioada prin performante de top si modele hibride. Masinile Lexus apartin de brandul Toyota, fiind automobile dezvoltate prin intermediul tehnologiei japoneze.

Costurile pentru un astfel de autoturism pot depasi suma de 100.000 euro pentru optiunile luate direct de la dealeri, dar exista si varianta mai accesibile depasind usor suma de 35.000 lei. Astfel, si numarul posesorilor de aceste masini luxuriante este cu mult mai mare, chiar si de pana la 300.

 

Din favorite nu lipsesc si automobile precum Bentley, Maserati sau Aston Martin.


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs