Acesta nu este un Duster, acesta este un Bigster de 4,60m

În cadrul marii conferințe online Groupe Renault despre noua strategie de dezvoltare, marca Dacia, care face parte din preocupare, a anunțat un model complet nou - un crossover al segmentului C. Până în prezent, acesta există doar sub forma un concept numit Bigster: primele imagini au fost publicate.

  • Conceptul Dacia Bigster are o lungime de 4,6 metri, ceea ce îl face foarte asemănător ca mărime cu modele precum Toyota RAV4 sau Volkswagen Tiguan. Creatorii săi descriu aspectul prototipului folosind expresiile „simplu”, „fiabil” și „modern, dar atemporal”.
  • Conceptul SUV a primit aripi dezvoltate cu arcuri de roți masive, bare de protecție agresive, capotă ridicată și o soluție originală la stâlpii din spate. În plus, a fost dezvoltată o optică originală pentru capul Bigster, care dezvoltă soluția în formă de Y utilizată pe seria Logan și Sandero. Nu au fost publicate specificații tehnice pentru concept.
  • Conducerea companiei a promis deja că versiunea de producție a Dacia Bigster va oferi o oportunitate de a achiziționa un crossover de segment C la un preț acceptat pentru segmentul B. Astfel, noutatea va corespunde imaginii mărcii, adică va fi simplă , funcțional și în același timp accesibil.
  • Crossover-ul este planificat să fie echipat atât cu motoare tradiționale cu ardere internă, cât și cu centrale electrice hibride. Pe ce platformă va fi construită, nu a fost încă anunțat, dar conform strategiei anunțate anterior, marca Dacia va merge pe segmentul C abia în 2025. Până la acel moment, mărcile Dacia și Lada vor trebui să fuzioneze într-o singură unitate de afaceri cu o singură platformă pentru ambele companii - aceeași arhitectură CMF-B pe care sunt deja construite noile Logan și Sandero.



Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs