Cum completezi un contract de vânzare/cumpărare pe contract-auto.ro ?

Bine ați venit pe blogul nostru! Astăzi vă prezentăm un articol detaliat despre cum se completează corect un contract de vânzare cumpărare auto de la o persoană fizică la o altă persoană fizică, cu domiciliul în România. 

ATENȚIE: Datele din contractul de mai jos nu sunt reale (Nume, CNP, Adresă etc.) 

CONTRACTUL SE COMPLETEAZĂ CU MAJUSCULE!

PERSOANĂ CARE ÎNSTRĂINEAZĂ (PERSOANĂ CARE VINDE MAȘINA / MOTOCICLETĂ / REMORCĂ / SEMIREMORCĂ)

Toate datele se găsesc în BI/CI VÂNZĂTOR. După cum se vede și în poză de mai sus, codul poștal și celelalte câmpuri necompletate nu sunt obligatorii. Toate datele se găsesc în buletin. ATENȚIE: DACĂ STRADĂ NU ESTE TRECUTĂ ÎN BULETIN, ACEASTA NU SE COMPLETEAZĂ PE CONTRACTUL DE VÂNZARE – CUMPĂRARE! Strada poate fi în nomenclator, însă dacă nu apare pe buletin această nu trebuie trecută pe contractul de vânzare – cumpărare auto.


PERSOANĂ CARE DOBÂNDEȘTE (PERSOANĂ CARE CUMPĂRĂ MAȘINA / MOTOCICLETĂ / REMORCĂ / SEMIREMORCĂ)

Toate datele se găsesc în BI/CI CUMPĂRĂTOR. La fel și la vânzător, câmpurile necompletate nu sunt obligatorii. ATENȚIE: DACĂ STRADA NU ESTE TRECUTĂ ÎN BULETIN, ACEASTĂ NU SE COMPLETEAZĂ PE CONTRACTUL DE VÂNZARE – CUMPĂRARE! 

Strada poate fi în nomenclator, însă dacă nu apare pe buletin această nu trebuie trecută în contractul de vânzare – cumpărare auto.


Obiectul contractului (ce se vinde)

Sunt foarte multe persoane care greșesc în această parte a contractului. De ce trebuie să ținem cont?
  1. La tipul mașinii este un câmp limitat, nu pot fi trecute multe caractere, astfel că trebuie trecut doar un singur tip. De exemplu dacă avem pe carte la model 320 / TIP 2 / TIP 3, se completează un singur tip ales de noi, de obicei denumirea comercială.

Pentru exemplul de mai sus, la tipul mașinii trebuie să trecem doar un model, așadar noi alegem denumirea comercială ASTRA CARAVAN

  1. Numărul de identificare este seria de șasiu pe care o regăsim atât pe talon cât și în cartea mașinii. Nu confundați cu numărul de înmatriculare/înregistrare.
  2. Seria motor nu este obligatorie, însă dacă această este trecută în carte o putem completă.
  3. Capacitatea cilindrică o regăsim la punctul P.1 de pe talonul nou.
  4. ATENȚIE LA SEMIREMORCĂ: TREBUIE SĂ COMPLETĂM CAPACITATEA CILINDRICĂ ȘI SĂ PUNEM NUMĂRUL 1, ALTFEL NU SE VA GENERA CONTRACTUL PE SITE-UL NOSTRU. CÂMPUL NU TREBUIE SĂ FIE 0.
  5. Numărul de înmatriculare este numărul mașinii.
  6. Normă euro o regăsim în talon sub formă E3/E4/E5/E6/E7.
  7. PREȚUL – deși aproape toate mașinile de la noi se vând în euro, contractul este standard și câmpul este predefinit în lei. Cum procedăm ?
  • În stânga, la prețul în cifre trebuie trecut prețul în cifre indiferent dacă este euro sau lei
  • În câmpul (în litere) trebuie să trecem prețul în litere la care adăugăm la sfârșit moneda în care s-a vândut mașină. De exemplu pentru o mașină care o vindem cu 8600 euro, la prețul în litere trebuie să trecem OPTMIISASESUTEEURO.
  1. Dată și locul încheierii contractului. Deși contractul este completat online, la locul încheierii contractului se completează cu orașul în care are loc vânzarea.

Ce facem după ce completăm contractul de vânzare – cumpărare?

  1. După ce ați achitat taxa de 27.99 lei de pe site-ul nostru, contractul de vânzare – cumpărare se emite instant pe adresa de email trecută în comandă.
  2. După ce primiți contractul, acesta se printează în 5 exemplare și se semnează toate cele 5 contracte. De două ori semnează cumpărătorul și de două ori vânzătorul (Vezi poză de mai sus).

După semnarea contractului de vânzare-cumpărare auto

 
  1. Pentru Fiscal (ștampila pe contractul de vânzare – cumpărare), vânzătorul trebuie să ajungă cu cele 5 exemplare la PRIMIARIE sau după caz la administrația financiară, acolo unde mașină a fost înregistrată.
  • 1 exemplar ștampilat rămâne la primărie
  • 1 exemplar ștampilat rămâne la vânzător
  • 3 exemplare rămân la cumpărător
  1. Odată cu vânzarea mașinii, se înmânează cumpărătorului următoarele acte:
  • Cartea mașinii
  • Asigurarea
  • Talonul (certificatul de înmatriculare cu ITP-ul la zi)
  • Cartea service (după caz)
Nu uitați: Pe talonul mașinii la rubrica „Înstrăinat către” – Vânzătorul mașinii trebuie să completeze "Înstrăinat către … la dată de …" şi să semneze ori, în cazul persoanei juridice, să aplice ştampila. 


Pentru nelămuriri ne puteți contacta telefonic sau printr-un comentariu mai jos!


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs