Care sunt cele mai cumparate masini auto din 2021

Chiar daca la nivel macro se pare ca pandemia a destabilizat anumite domenii si sectoare, unele categorii de persoane afirma ca nu au resimtit influentele negative mult prea mari ale acesteei perioade, cel putin din punct de vedere financiar.

Astfel, cei care nici odinioara nu aveau probleme bugetare sau cei cumpatati, care au reusit sa puna bani deoparte, si-au transformat visele in realitate achizitionand o masina auto chiar si in 2021.

Astfel, piata achizitiei de automobile se pare ca nu a stagnat nici in primele luni ale anului, chiar daca initial am fi fost tentati sa afirmam total contrarul. Chiar daca majoritatea achizitiilor se realizeaza in continuare in proportii mult mai ridicate la capitolul automobile second hand, unele persoane au indraznit inclusiv sa se orienteze catre optiuni noi, moderne si cu performante pe masura asteptarilor.

Esti curios pe ce tip de masini si-au cheltuit romanii banii, in 2021? Urmareste-ne in continuare!

Care sunt cele mai cumparate masini auto din 2021

E primul loc al achizitiilor se incadreaza bineinteles, automobilele Dacia. Nici nu ne mira acest lucru! Dacia a avut intotdeauna oferte competitive si performante adaptate utilizatorilor la preturi cel putin decente. Asta a facut ca renumita firma producatoare romaneasca sa ajunga in zilele noastre inclusiv pe buzele persoanelor de origine straina care, afirmeaza intr-un numar din ce in ce mai mare ca si-ar dori o Dacia in detrimentul oricaror alte versiuni mai scumpe si luxoase de masini.

 

S-au vandut aproximativ 400 modele Dacia Logan pe parcursul celor doua luni jumatate, iar prezicerile statistice indica ca cifra va creste simtitor chiar si pana la sfarsitul acestui an.

 

O alta alegere eextrem de dorita de catre populatia romaneasca a fost si versiunea Puma, de la Ford. SUV-ul s-a facut renumit prin intermediul paletei vaste de culoare, design-ul modern adaptat cerintelor de familie, cat si prin consumul relativ redus. Asa ca nu ne miram nici de prezenta acestuia pe loc secundar in topul celor mai achizitionate masini din Romania, la inceput de 2021.

 

Topul este bineinteles completat de catre Ford si Hyundai, Scoda Octavia sau Volkswagen.

Ce tip de masina prefera romanii in 2021

 

Statisticile arata ca romanii sunt din ce in ce mai inclunati catre masinile generoase, dar care nu fac rabat in ceea ce priveste performantele, confortul si calitatea. Astfel, statisticienii au surprins ca cele mai cautate si achzitionate automobile sunt cele de tip SUV, care le ofera posibilitatea de a strabate in deplina siguranta chiar si cele mai anevoioase drumuri. Pe seama acestei cresteri berlinele au de suferit, in timp ce numarul masinilor de categoria C este cu atat mai redus. Chiar daca categoria C ofera mai multa fiabilitate in oras, cele SUV sunt vazute drept automobile mai usor de adaptat nevoilor atunci cand utilizatorii parcurg distante lungi, dar utilizatorii afirma si o indemanare mai sporita atunci cand se afla la volanul unei astfel de masini.

Ce motorizare prefera romanii in 2021

 Chiar daca unele din cele mai favorite si impunatoare masini ale momentului sunt cele electrice sau hibride, care nu au dus lipsa de achizitii respectiv vanzari, la capitolul motorizare, romanii prefera in continuare variantele care consuma cel mai putin combustibil. Astfel, cele mai cautate au fost si sunt in continuare autoturismele functionale pe benzina, in timp ce variantele diesel abia daca au atins in tot acest timp abia jumatate din procentul celor pe benzina. Statisticile arata ca 60% din cei care au achizitionat automobile in primele luni ale anului au optat pentru versiunile pe benzina.

Bineinteles, in continuare exista si o cerere foarte mare pentru modelele premium de automobile precum BMW, Porche sau Audi.

Tu catre ce automobil te vei orienta anul acesta?


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs