Cate masini auto noi s-au vandut in 2020. Vezi cine este pe primul loc.

Piata vanzarilor de automobile nu pare sa duca lipsa de clienti. Desi numar celor care-si doresc un automobil este in crestere, in timp ce numarul celor care nu-si permit o masina noua scade simtitor, acest lucru resimtindu-se inclusiv la dealerii auto, inca de la inceputul pandemiei s-au inregistrat cifre destul de generoase in ceea ce priveste vanzarea automobilelor din toate categoriile posibile.

In 2020 s-au vandut atat masini auto de top, apartinute de catre branduri de renume in intreaga lume, dar si masini accesibile de pe piata romaneasca, precum Dacia.

 

Cate masini auto s-au vandut in 2020

 

Daca in primele luni ale acestui an romanii s-au orientat cu precadere catre masini berline sau SUV la preturi cat mai accesibile, in 2020 top 3 a fost condus de catre Volkswagen Pasat, Golf si seria a 3-a de la BMW. Pe urmatoarele locuri s-au situat automobilele celor de la Audi, Skoda, Ford si Opel, care se afla in continuare la mare cautare.

Numarul celor care au optat pentru o achizitie pe deplin noua a scazut simtitor, la fel ca si numarul celor care s-au orientat catre masini second.

Statisticile arata ca in anul 2020 s-au vandut aproximativ 120.000 de masini la nivel national, cu o medie aproximativa de 21% mai putin fata de anul 2019.

 

Care au fost cele mai cautate masini in 2020

Romanii nu au spus pas performantelor de top insa, in topul cerintelor au fost masinile fiabile, adecvate uzului de familie sau masinile practice atat pentru oras, cat si la drum lung. In ciuda restrictiilor din domenii precum turismul si cel HoReCa, achizitia automobilelor este gandita de utilizatori pe termen lung, primand in cele din urma siguranta si confortul in deplasare.

Cunoastem cu totii influentele pozitive pe care le are detinerea unui automobil, mai ales a unei masini care indeplineste toate standardele la capitolul siguranta si nevoi. Astfel ca, acest aspect este primordial in alegerea si achizitia unui autoturism in ultimul an, inclusiv in prezent.

 

Cele mai cautate masini nu inseamna ca au fost si cele mai achizitionate, dar au fost cele care cel putin au starnit admiratia si curiozitatea oamenilor. Performantele si bugetul necesar au fost cele care au definitivat alegerile.

Modelele romanesti de la Dacia, precum si cele din clasa de lux ca BMW, Audy, Nissan, Porsche si Renault au fost la mare cautare, iar acestea isi pastreaza locuri fruntase chiar si in prezent, atat la capitolul cautari, cat si la cel de achizitie.

 

Chiar daca modelele eco si cele hibride nu au un pret de vanzare intocmai accesibil pentru oricine, chiar si acestea s-au bucurat de o popularitate extrem de mare. Unii utilizatori le-au admirat in tacere sau au preferat sa le testeze cel putin o data printr-un test drive si/sau o vizita in showroom, in timp ce altii n-au stat pe ganduri cand a venit vorba de achizitia acestora.

 

Cat au cheltuit romanii in 2020 pentru achizitia de masini

Asa cum aminteam adineaori, romanii n-au dorit sa cheltuiasca prin achizitia de automobile in 2020 sume foarte crescute de bani. De aceea, majoritatea s-au orientat catre versiunile second hand care se pot regasi intr-o conditie extrem de buna, unele automobile fiind utilizate foarte putin, avand un kilometraj mic in bord si, totodata, aspectiv fiind cu mult identic unei masini pe deplin noi.

Studiile de piata arata ca majoritatea persoanelor au fost dispuse sa cheltuiasca intre 500 euro si 10.000 euro pentru masinile second, in timp ce foarte putini s-au reorientat catre masini noi care sa nu depaseasca un buget de 17.000-30.000 euro, cu mici exceptii.

 

In 2021, cele mai cautate si achizitionate masini din prima decada a anului sunt cele accesibile, topul fiind condus de Dacia Logan.


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs